Kohti laatua-tiimi: Laatuvuosi-kortit

13.02.2019

Yli 150 pienyrittäjän laatuosaamiskartoitusten pohjalta on kehitetty helppokäyttöisiä laatutyökaluja tänne kohtilaatua.fi -sivustolle sekä painetut Laatuvuosi-kortit.

Laatuvuosi-kortit sisältävät joka kuukaudelle oman laatuteeman tai -teon. Korttien avulla voi kehittää yrityksen toiminnallista laatua pienin askelin, mutta kuitenkin systemaattisesti vuoden ajan. Kortteja voi käyttää kuukausi kerrallaan numerojärjestyksessä tai valita vapaasti toteuttamistavan ja -järjestyksen. Korttien ideana on muistuttaa, mitä kaikkea toiminnallinen laatu on ja kuinka voit sitä pienillä teoilla kehittää siten, että yritystoiminnan kannattavuus, kilpailukyky ja houkuttelevuus lisääntyvät yrityksen kaikissa sidosryhmissä.

Aloita Laatuvuotesi pysähtymällä näiden korttien pariin ja toteuta tammikuun kortti tekemällä laatulupaus. Jatka sitten helmikuussa tarkastamalla, tiedätkö, ja mitä tiedät. Maaliskuussa vähennetään sähläystä. Huhtikuussa viesti kirkkaaksi ja kuuluvaksi. Toukokuussa on hyvä tarkistaa mittarit. Kesäkuussa hukat kuriin. Heinäkuussa hengähdetään. Elokuussa hyvin levänneenä kannattavuuden kimppuun. Syyskuussa suuntien tarkastus. Lokakuussa työkalupakin inventaario ja täydennys. Marraskuussa kysytään, testataan ja kokeillaan. Joulukuussa onnitellaan ja juhlitaan.

Made by Kohti laatua-yhteistyöhankkeen tiimi