Virpi Ruotsalainen: Pillillä vai pasuunalla?-kirjaesittely

01.03.2018
Kuva: Sari Tiihonen, Virpi Ruotsalainen ja Kati Leppälä
Kuva: Sari Tiihonen, Virpi Ruotsalainen ja Kati Leppälä

Pillillä vai pasuunalla? Eli kuinka markkinoida yritystä ja parantaa suunnitellun viestinnän avulla asiakastyytyväisyyttä?

Kortesuo, Patjas ja Seppänen ovat koonneet tiiviin käsikirjan yrityksesi viestinnän suunnittelun ja toteutuksen avuksi. Sisällön selkeä jaottelu asiakokonaisuuksiin mahdollistaa sinulle asioihin tutustumisen oman ajankäyttösi tai tiedontarpeesi mukaisesti. Voi olla kuitenkin, että kirja tempaisee sinut lukemaan loppuun saakka, sillä koko sisältö on hyödyllistä ja mukavasti höystetty esimerkeillä.

Oletpa sitten vailla perusteita viestinnästä tai haluaisit laajentaa tietouttasi viestintäkanavista tai -tavoista, tämän kirjan tietojen, esimerkkien ja vinkkien avulla pääset helposti alkuun. Sosiaalinen media on päivän sana ja teoksen avulla saat käsityksen, miksi kannattaisi ja miten näkyä somessa ja verkossa muutenkin. Toisaalta, jos kaipaa vinkkejä yrityksesi sisäiseen viestintään kuten kokouskäytäntöihin, perehdytykseen tai muutostilanteissa viestimiseen, lukaisepa niitä koskeva kappale.

Kriisiviestinnästä sinun olisi hyvä tietää, koska asiakkaiden antama tuote tai palvelukritiikki voi nopeasti heikentää liiketoimintasi tulosta. Lue siis kirjasta, miten ehkäistä kriisiä, hallita kohua vaikkapa somessa tai vastata median kysymyksiin.

Jos vielä aikaa riittää tai koet tarvitsevasi tukea persoonallisen tekstin tuottamiseen ja kieliopillisiin asioihin, kirjan lopusta löytyy pikakatsaus tähänkin. Kielioppi osuutta ei kannata säikähtää. Tässä se on paljon kevyempää kuin aikoinaan äidinkielen tunneilla. Elävän markkinointikielen avulla erottaudut massasta ja kirjoitusasun oikeellisuus tukee viestintääsi.


Virpi Ruotsalainen

Kirjoittaja on opiskelijana Jyväskylän ammattikorkeakoulussa suuntautuen markkinointiin ja myyntiin liiketalouden tutkinto-ohjelmassa. Näkökulmana hänellä on koulutuksen tuoma ja ajankohtaiseen laatuun liittyvä tieto. 

Pillillä vai pasuunalla? -kirja, jonka ovat kirjoittaneet Katleena Kortesuo, Liisa-Maria Patjas ja Leea Seppänen. Kustantajana Suomen Yrittäjien Sypoint Oy 2014. ISBN 978-952-6654-06