Yhdessä kohti laatua

30.01.2018

Eikö käsite yrittäminen pidä sisällään sen ajatuksen, että siinä pyritään yhä parempaan tekemiseen? Haastetaan siis itsemme ja muut menemään eteenpäin!

Laadun kehittäminen on pienyrittäjän arjessa se mikä pääsee helposti unohtumaan kun muut työtehtävät, ne tulipalojen sammuttamiset, varastavat työpäivän ajan. Tehdyn työn tuottavuutta on kuitenkin mahdollista parantaa pysähtymällä hetkeksi muutaman perusasian ääreen ja tekemällä fiksuja muutoksia, vaikka pieniäkin.

Laatutiimi eli Hanna, Lasse ja Hilkka valmiina hommiin! (kuva: Tuija Tiitinen)

Jyväskylän ammattikorkeakoulun laatuasiantuntijat Hilkka Heikkilä ja Hanna Hauvala haastavat pienyritykset pohjoisessa Keski-Suomessa yritystoimintansa laadun kehittämiseen vuonna 2018. Työ on jatkumoa edellisen vuoden kohti kilpailukykyistä laatua -hankkeelle, joka toteutettiin yhteistyössä Kehittämisyhtiö Witaksen ja KASE Yrityspalvelujen kanssa. Uudessa hankkeessa kumppanina on Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto (Poke) ja heidän rautainen asiantuntijansa Lasse Krook. Yhdessä tämä trio kiertää yrityksissä tekemässä osaamiskartoituksia uudella toiminta-alueella. Tällä kertaa vuorossa ovat Hankasalmi, Konnevesi, Laukaa, Multia, Uurainen ja Äänekoski.

Jalkautuminen yrityksiin on tapa herätellä yrittäjiä laatutyöhön. Yhtä tärkeää on kertoa tavoista, joilla laadun kehittämiseen pääsee helposti kiinni. Kohtilaatua.fi -sivustolla on julkaistu kokoelma käytännönläheisiä laatutyökaluja kaikkien vapaasti hyödynnettäväksi. Sivu saatiin käyttöön jo edellisen hankkeen aikana ja sitä täydennetään edelleen uudella sisällöllä.

Kohtilaatua.fi sivut palvelevat ennen kaikkea pienyrittäjiä, mutta myös heidän kanssaan työskenteleviä yritysneuvojia ja -kehittäjiä.

Mitäpä jos ottaisit toimintatapasi tarkasteluun, joko pyytämällä meidät käymään yrityksessäsi tekemässä maksuttoman osaamiskartoituksen, tai tutustumalla kohtilaatua.fi -sivun sisältöön. Voit myös seurata meitä facebookissa ja twitterissä #kohtilaatua.

Yhteisiä keskusteluja ja kohtaamisia odottaen, Kohti laatua -yhteistyöhankkeen puolesta,


Hanna Hauvala

Hilkka Heikkilä

Lasse Krook


kohtilaatua(a)gmail.com