TALOUSHALLINTO

Laatua taloushallinnon osaamisesta 

Tälle sivulle on koottu konkreettisia työkaluja ja vinkkejä liittyen yritystoiminnan laadukkaaseen taloushallinnon tekemiseen. Tutustu ja nappaa kannattavat työkalut arkeesi!

Budjetointi

Yksi tärkeimmistä yrittäjän työkaluista suunnitelmallisessa toiminnan ja talouden ohjaamisessa. Kassabudjetin laatiminen korostuu yritystoiminnassa ja tältä osin on tärkeää olla tietoinen yrityksen maksuvalmiudesta.

Kannattavuus

Kannattava toiminta on kaiken yritystoiminnan ydin. Tämän osion työkaluja sinun tulisi hyödyntää aina kun on kyseessä toimenpide, jolla on vaikutusta yrityksen kannattavuuteen. Esimerkiksi hinta-kysyntäjoustoa aina sen yhteydessä kun hinnoittelet tuotettasi tai palveluasi sekä pohdit onko valitsemasi toimenpide kannattavaa. 

Tuloslaskelma ja tase

Tunnuslukuanalyysin avulla voit todeta toimintasi kannattavuuden ja tehokkuuden. Tuloslaskelma ja tase todentaa tekemisien päätösten vaikutukset yrityksen kannattavuuteen ja taloudelliseen asemaan. 

Jos koet talouden hallinnan ja ohjannan haasteelliseksi ota yhteyttä JAMKin asiantuntijoihin. Voimme auttaa sinua yrityksesi talouden ohjauksen koulutustarpeissa ja luoda lisäarvoa toimintasi tehostamisessa. 

Ota taloushallinnon käsitteet ja tunnusluvut haltuun! Seuraavilla simppeleillä vinkeillä ja muistilistoilla pääset jo hyvään alkuun.

Pienyrittäjän kannattaa hyödyntää verkossa olevia ilmaisohjelmia. 

Osa ohjelmista kulkee jo kätevästi mukana älypuhelimessa. Tarjontaa on sovelluskaupoissa paljon, mutta tässä esittelyssä nyt joitakin käteviä sovelluksia. Olisiko niistä sinun yrityksellesi hyötyä?